Grootse viering geboortedag Profeet Mohamed in Nickerie

In het rijstdistrict Nickerie heeft een grootse viering van de geboortedag van Profeet Mohamed plaatsgevonden. De organisatie lag in handen van de Islamitische organisatie Ashabe Islam. De viering, ook wel djalsa ofwel ‘religieuze bijeenkomst’ genoemd, werd goed bezocht. 

Het bestuur van Ashabe Islam dankt een ieder die deel heeft genomen aan de bijbehorende optocht en djalsa. De herdenking wordt wereldwijd onder grote delen van moslims gehouden. De geboortedag staat bekend als  Milad un-Nabi. 

Deze dag in het soennisme, een van de grootste stromingen in de Islam, wordt gevierd op 12 ‘rabi’ al-awwal,’ de derde maand van het islamitische maanjaar. In de meeste landen met een moslimmeerderheid wordt Milad un-Nabi erkend als een nationale feestdag. Dit met uitzondering van Saudi-Arabië en Qatar, die officieel wahabitisch zijn.  

error: Kopiëren mag niet!