DNA-lid Debie vraagt aandacht voor stijging prijs van rijst

Het Assembleelid Radjendrekoemar Debie (VHP) heeft dinsdagmiddag 11 oktober tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee ernstige aandacht gevraagd van minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor de ontwikkelingen van de prijs van consumptierijst. 

Vanaf juni stijgt de prijs van rijst op de lokale markt maandelijks gemiddeld met SRD 1 tot SRD 1,50. De parlementariër wilde van de minister weten hoe dit komt. “Als het zo doorgaat dan kost een zak rijst van 25 kilogram straks in december SRD 700. En dat kan niet!”, zei Debie.

Sewdien zei de prijsontwikkeling van consumptierijst op de lokale markt ook te volgen. Aan een pelmolenaar zou hij naar de redenen van de prijsstijgingen hebben geïnformeerd, doch zei niet tevreden te zijn met het antwoord.

Aan zijn directeur op LVV heeft hij gevraagd de kwestie nader te onderzoeken. Hij verwacht volgende week rapportage hierover, waarna hij het parlement zal informeren. 

SS

error: Kopiëren mag niet!