Suriname gastland 29e Caribbean Development and Cooperation Committee

Suriname is 12, 13 en 14 oktober gastland van de 29e Caribbean Development and Cooperation Council (CDCC). De CDCC wordt in Suriname gehouden, omdat naast het voorzitterschap van de Caricom, Suriname ook volgens roulatie voorzitter is van de CDCC.

De CDCC wordt voorafgegaan door een tweedaagse Caribbean Development Roundtable, de denktank van de CDCC. 

Tijdens de CDR- en de CDCC-vergaderingen gaan de Caribische landen in op onderwerpen die actueel en belangrijk zijn voor de regio zoals het herstel en herpositioneren van het Caribisch gebied in de nasleep van Covid-19, het opzetten van een Caribisch veerkracht fonds (Caribbean Resilience Fund), het schuldenvraagstuk,  behalen van de SDG’s in de regio, de statistische capaciteit, economische herstructurering en diversificatie van de economie en het herzien van de implementatie van de Samo traject, meer bekend als de Samoa Pathway.

error: Kopiëren mag niet!