Surinaamse drugshandelaar Piet W. gearresteerd in Almere

Een arrestatieteam van de Nederlandse Dienst Speciale Interventies (DSI) heeft dinsdagochtend 11 oktober in een woning in Almere de beruchte Surinaamse drugshandelaar Piet W. gearresteerd. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij twee liquidaties en grootschalige drugshandel, zo bericht de Telegraaf.

W. zou onder meer opdrachtgever zijn van de moord op oud-profvoetballer Kelvin Maynard op 18 september 2019 voor een brandweerkazerne in Amsterdam-Zuidoost.

Maynard werd vermoord door twee mannen op een motorscooter. Ook zit W. volgens het OM mogelijk achter de liquidatie van Genciel ’Genna’ Feller op 2 september 2019 op Curaçao. Twee mannen renden in Willemstad op hem af en doorzeefden zijn witte Hyundai.

Beide moorden zouden verband houden met een gestolen partij cocaïne. Een hoeveelheid van honderden kilo’s werd volgens het OM in opdracht van W. naar Nederland gesmokkeld maar onderweg ’geript’. Piet W. hield een aantal mensen verantwoordelijk, onder wie handlangers uit zijn eigen organisatie.

Volgens de verdenkingen van justitie was W. uit op wraak en zette hij iedereen die bij de mislukte cokedeal was betrokken op een dodenlijst. „Ik ga iedereen afknallen”, zou hij hebben gezegd. De namen van Maynard en Feller stonden op die dodenlijst.

Piet W. werd begin dit jaar ook al gearresteerd, op Aruba. Hij werd toen door de Nederlandse justitie gezocht, omdat hij nog een gevangenisstraf van bijna drie jaar had uitstaan.

De Rotterdamse rechtbank veroordeelde W. in 2014 tot zeven jaar cel voor drugstransport en deelname aan een criminele organisatie. Op verlof vluchtte hij naar Suriname, waardoor hij de rest van zijn straf niet uitzat. Een week na zijn arrestatie op Aruba werd W. uitgeleverd aan Nederland. Terwijl hij vastzat in Nederland deed medio mei van dit jaar in Suriname de politie een inval in de woning van Piet W. Volgens berichten toen werd de straat in het stadsdeel Mon Plaisir in Paramaribo afgesloten en werd de woning binnenste buiten gekeerd door leden van een speciaal opsporingsteam.

De laatste weken van zijn celstraf in Nederland zat W. met een enkelband thuis in Almere omdat de laatste fase van zijn straf was aangebroken.

Politie en OM besloten hem dinsdagochtend aan te houden, omdat het vermoeden bestond dat W. na het einde van zijn straf zou uitwijken naar Suriname en daar niet meer was te arresteren voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de moorden op Feller en Maynard, aldus misdaadverslaggever John van den Heuvel in De Telegraaf.

error: Kopiëren mag niet!