Peuterschool De Parels viert Marrondag

“De viering van Marrondag was een leuke ervaring”, zegt de directrice van Peuterschool De Parels, Armanda Semmoh, tegenover Dagblad Suriname. Ongeveer een maand geleden hebben zij in verband met Marrondag een pangi gereserveerd op naam van de school bij Jeruzalem Bazaar, waar de ouders het mochten kopen en de peuters het konden aantrekken. De pangi mocht zelf versierd (gehaakt of geverfd) worden door de ouders. De jongens hadden een Tapakötö aan. 

Op school mochten de peuters kennis maken met de marronkeuken die bestond uit verschillende gerechten, zoals pindarijst, kokosrijst, afingi, podosiri, baakaboloh en rijstpap. Van al deze gerechten mochten ze ook eten, zegt Semmoh. 

“Wij mochten deze viering afsluiten met een optreden van een awasagroep compleet met drummers en danseressen. De peuters hebben ervan genoten, want ook met hun werd er awasa gedanst.”

De directrice geeft aan, dat het van belang is, dat de peuters, al hoe klein ze zijn, kennis maken met de cultuur van elke bevolkingsgroep. Dit omdat Suriname bestaat uit een multiculturele samenleving.

SK

error: Kopiëren mag niet!