Krachtige viering Marrondag op Onafhankelijkheidsplein

Terwijl President Chandrikapersad Santokhi aan het spreken was in het Presidentieel Paleis werd het drukker en drukker op het plein. Het staatshoofd sprak een receptie in verband met Marrondag toe.

Simultaan kwamen de deelnemers van de prodo waka onder aanvoering van vicepresident Ronnie Brunswijk aan op het Onafhankelijkheidsplein. Tientallen standjes waren opgezet naast een grote tent voor de viering van deze dag. Onder de aanwezigen waren vele culturele groepen en hoogwaardigheidsbekleders.

De regering was goed vertegenwoordigd. De organisatie lag in handen van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), stichtingen 10 Oktober 1780, A Marron Kompas en andere organisaties. 

Er zijn dit jaar 150 gasten uit Ghana in het land geweest om mee te maken hoe herdacht en gevierd wordt dat 262 jaar geleden het eerste vredestraktaat tussen de marrons en het koloniale bestuur werd getekend.

Het staatshoofd riep in zijn toespraak alle aanwezigen op om het pad van racisme en discriminatie te verlaten en samen de natie Suriname op te bouwen. “Surinamer zijn betekent dat wij allen die hier wonen, ongeacht etniciteit, het multiculturele product zijn van dit mooi land. Wans’ ope tata komopo, wi mu’ seti kondre bun”, beklemtoonde de president.

error: Kopiëren mag niet!