Suriname en Flevoland gaan samenwerken aan ontwikkelen duurzame voedselketen

Flevoland en Suriname gaan samenwerken aan de verdere ontwikkeling van een duurzame voedselketen in Suriname. Daarvoor hebben Commissaris van de Koning Leen Verbeek en de ambassadeur van Suriname Rajendre Khargi vrijdag 7 oktober een intentieverklaring ondertekend, zo bericht de regionale zender Omroep Flevoland.

De provincie en Suriname willen bijvoorbeeld innovaties realiseren om de landbouwproductie in Suriname te verduurzamen en te verhogen. Onderwerpen als irrigatie, watermanagement en verantwoorde gewasbescherming in de (organische) landbouw zijn daarbij volgens de partijen belangrijk.

De samenwerking tussen onderzoeksinstituten, de landbouwuniversiteiten en hogescholen van Flevoland en Suriname wordt versterkt en er wordt ingezet op uitwisseling van studenten en docenten. Ook worden Nederlandse en Surinaamse ondernemingen uitgenodigd om samen actief te worden op de Surinaamse agromarkt.

Daarnaast willen de provincie en Suriname voedselverwerkers en chef-koks in opleiding inspireren in productontwikkeling van Surinaamse groenten en kruiden ten behoeve van ziekte preventie. “Suriname en Flevoland hebben er vertrouwen in dat de intentieverklaring een begin is van een jarenlange samenwerking”, aldus de provincie.

error: Kopiëren mag niet!