Prijzen groenten drastisch gestegen

De prijzen van groenten zijn weer drastische gestegen. Een bos groente wordt nu tussen de SRD 30 en 50 verkocht, je hebt enkele soorten, waaronder de feine klaroen, die nu voor SRD 75 wordt verkocht en de helft van een bos voor SRD 35. 

Een standhouder geeft aan tegenover een redactrice van Dagblad Suriname, dat de prijs bij de groothandel ook gestegen is. “Een zak boulanger koop ik voor SRD 1.200. Daar kan je ook niet echt je winst uit halen na de verkoop. Je bereikt die SRD 1.200 ook niet en je zit vaak genoeg met de spullen. Vele burgers vragen mij grappende wijze uit welk land de groenten zijn geïmporteerd. Ja, het is niet te geloven, maar vele dingen spelen nu een rol. De koers is echter de grootste boosdoener”, benadrukt de standhouder. 

“De markt is ook vrij stil. Normaal zou je een mooie aanloop zien, maar nu heb je net enkele mensen”, zegt een andere standhouder.

“Je hebt veel burgers die met de bedoeling komen om hun inkopen te doen, maar aan het eind toch met niets of slechts met een bosje groente de mark uitlopen. Dat is al een teken dat wij met vele dingen zullen zitten, iets dat velen niet willen, maar ik blijf hopen op het beste.”  

TM

error: Kopiëren mag niet!