Noord-Korea vuurt ballistische raket af boven Japan

4 oktober 2022 – Noord-Korea heeft voor het eerst in vijf jaar een raket afgevuurd boven Japan. De lancering van de Hwasong-12 is de vijfde in tien dagen, na militaire oefeningen door de VS, Zuid-Korea en Japan.

Het was de eerste Noord-Koreaanse raket die een dergelijk traject volgde sinds 2017, en het geschatte bereik van 4.600 km was misschien wel de langste afstand die werd afgelegd voor een Noord-Koreaanse testvlucht, die vaak hoger de ruimte in wordt ‘verheven’ om te voorkomen dat ze over buurlanden vliegen , aldus Reuters.

De Japanse regering waarschuwde de burgers om dekking te zoeken en schortte tijdelijk enkele treindiensten in het noordelijke deel van het land op terwijl de raket zijn grondgebied passeerde voordat hij in de Stille Oceaan viel, zei Reuters.

error: Kopiëren mag niet!