Motivatiebetoging Vriendschapspark

Dagblad Suriname had het met een paarse Surinamer over: out of the box denken. “Het Vriendschapspark, begrensd door de Mr.  Jagernath Lachmonstraat-Margrietstraat-Passiebloemstraat en Primulastraat, staat in het teken van de Chinese immigratie naar Suriname. Deze is een van de weinige plantsoenen in Paramaribo, die de moeite waard is. Helaas gaat ook deze tuin en het vriendschapsmonument zienderogen achteruit. Suriname ten voeten uit, zou je zeggen. S.O.S.”

De prachtigste 

“Er hapert veel aan dit stukje natuurschoon, zwerfvuil, hoog gras, ondervoede planten, verdorde bomen en planten, oneffen grond doen schoonheid verwelken en maken de omgeving onvriendelijk. De plaats grenst aan het Mr. Dr. J.C. de Miranda Lyceum, de Lagere Technische School en andere typen scholen. Gezegd mag worden, dat het ‘Vriendschapspark’ de prachtigste schoolvoortuin in Suriname is.”

Studentenplein

“Het schooljaar 2022-2023 staat voor de deur. De scholen in de omgeving van het park zullen aan het begin van het schooljaar ongetwijfeld de traditionele ontgroeningsperiode inlassen. Leerlingen worden studenten, jonge dames en jonge heren. De aankomende eerstejaarsstudenten worden ingewijd, ontgroend. De ontgroeningsperiode die over het algemeen een week of iets langer duurt, zou kunnen worden benut om het Vriendschapspark in de spotlight te plaatsen. Een plan voor plaatselijk natuurbehoud voor te stellen, waarin de schoolbevolking zich opwerpt als beschermheren en beschermvrouwen van het vriendschapsplein waardoor het ook studentenplein wordt.”

Vreedzame motivatiebetoging

“Een vreedzame Vriendschapspark motivatiebetoging door de straten van Zorg & Hoop, op de stoepen van het ministerie van Openbare Werken, het districtscommissariaat, het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, het presidentieel paleis, De Nationale Assemblee en de ambassade van de Volksrepubliek China en andere motivatiebijeenkomsten lijken mij daarbij gepast.”

HD 

error: Kopiëren mag niet!