Man (75) schiet 38-jarige man dood die hij verdenkt van inbraken in zijn woning

De 38-jarige Martin Moor is woensdagavond laat 28 september dodelijk geraakt bij een schietincident in de Verlengde Keizerstraat. De politie van het bureau Munder en andere politie-eenheden gingen na de melding van een schietincident met dodelijk afloop naar de locatie aan voor onderzoek. 

Bij aankomst werd het slachtoffer, dat geen teken van leven meer vertoonde in de Dinastraat, grenzend aan de Verlengde Keizerstraat, aangetroffen. Een arts stelde officieel de dood van de man vast.

Volgens verklaring van buurtbewoners, ging de 75-jarige schutter F.C. na de schietpartij met het wapen in zijn hand naar zijn woning in dezelfde straat. Hij stapte vervolgens in zijn auto en reed weg. Het vermoeden bestaat,dat de verdachte over is gegaan tot het plegen van het feit, omdat hij vermoedt dat Moor, die een drugsverslaafde was, vaak moet hebben ingebroken in zijn woning.

Aan de hand van de beschrijving van het vluchtvoertuig is deze kort na de schietpartij door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op de kruising van de Fred Derby- en de Burenstraat klemgereden. De bestuurder, tevens verdachte, werd direct in de boeien geslagen. Het wapen waarmee het strafbare feit is gepleegd, is nog niet achterhaald. 

De verdachte ontkent te hebben geschoten. In het belang van het onderzoek is het voertuig in beslag genomen.

Het lichaam van Martin Moor is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen, terwijl de verdachte in verzekering is gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!