“In het hele proces leer je ook weer wat bij”

“De school is niet alleen voor de kinderen begonnen, maar ook voor ons als ouders”, zegt een moeder. “Als ouders ga je de kinderen moeten helpen en in het hele proces leer jij ook weer wat bij. Trouwens, het is beter als de ouders en de leerkrachten samenwerken, dat hebben wij het vorig schooljaar ook gezien. Als wij samenwerken kunnen de kinderen snel overschakelen en dan zie jij als ouder ook hoe het staat met je kind”, benadrukt de vrouw. 

Een leerkracht zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij heel blij is kennis te maken met haar nieuwe groep en de ouders. “Door te communiceren met de vorige leerkrachten van de leerlingen, weet je ook hoever de kinderen zijn en dan kan ik mijn werk doen. Van de week is het niet alleen kennismaking met de kinderen, maar ook met de ouders . Daar kan je ook informatie halen van hoe de kinderen zelf zijn en hoever de ouders bereid zijn te helpen in het proces”, zegt de leerkracht.

“Wij leven nu in een heel moeilijke situatie, maar ik hoop dat de samenwerking toch sterk gaat zijn. Je hebt enkele kinderen die het een en ander niet gaan hebben of dat de ouders het zich niet gaan kunnen permitteren, maar door goed te communiceren komen wij samen aan een oplossing. Door te praten en elkaar op de hoogte te stellen denk ik wel dat het zal lukken. Ik hoop en kijk uit naar een goede samenwerking  en ben benieuwd wat dit schooljaar gaat brengen”, aldus de leerkracht.

TM 

error: Kopiëren mag niet!