Politiebericht dodelijke aanrijding kruising Gongrijpstraat en Ringweg

De 37-jarige automobilist Armanzo Abdoelkarim is zondag 2 oktober na een aanrijding op de kruising van de Gongrijpstraat en Ringweg-Zuid in Paramaribo kort na aankomst in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo  overleden.

De politie van het bureau Centrum kreeg omstreeks 05.11 uur de melding van een zware aanrijding tussen twee personenauto’s op de kruising van de Gongrijpstraat en de Ringweg, waarbij sprake was van persoonlijk letsel..

Bij aankomst op de locatie werd Abdoelkarim, die niet aanspreekbaar was, langs de weg aangetroffen. In een ontboden ambulance werd hij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Kort na aankomst overleed de man aan zijn verwondingen.

Politieonderzoek wees uit, dat het slachtoffer met hoge snelheid reed over de Gongrijpstraat, komende vanuit de richting van de Ringweg. De bestuurder van het andere voertuig reed over de Ringweg-Zuid. Hij kwam vanuit de Prinsessestraat en ging richting de Gongrijpstraat. Op voormelde kruising verleende Abdoelkarim geen voorrang aan de andere auto met als gevolg de botsing. Hierdoor sloeg het voertuig van het slachtoffer over de kop en belandde vervolgens op zijn kop in het langs de weg lopende kanaal.

Met behulp van omstanders werd Abdoelkarim uit het voertuig gehaald.

De materiële schade aan het voertuig van de veroorzaker is aanzienlijk. Dit voertuig is voor herkeuring door de politie in beslag genomen. De auto van de andere bestuurder, een Ford Ranger, liep schade aan de voorzijde op. Die bestuurder was in het bezit van een geldig rijbewijs

en verkeerde niet onder invloed van alcohol.

Het lichaam van Abdoelkarim  is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de

Verkeersunit van Regio Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!