Overleg tussen president, cluster ministers en interim management team SLM 

SLM hoopt spoedig B737-300 te kunnen leasen – Lichte groei verkoopcijfers

Het interim management team van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), bestaande uit de heren S. Gonesh, S. Baidjoe en J. Vrede, heeft maandagmiddag 3 oktober een vruchtbaar gesprek gevoerd op het Kabinet van de President. In dat gesprek zijn aldus de SLM, de president en de cluster ministers breedvoerig geïnformeerd over de huidige stand van zaken. Ook is er een uiteenzetting gegeven van plannen die effectief en efficiënt worden uitgevoerd om revenu te genereren en verder op eigen kracht de operatie te continueren c.q. verduurzamen.

De SLM stelt, dat kritische vragen werden gesteld, maar er werden ook goede adviezen gegeven. Welke kritische vragen en welke goede adviezen vermeldt de luchtvaartmaatschappij niet in haar maandagavond uitgebracht communiqué. 

Ook is afgesproken dat bij een volgend overleg,de president en het team van ministers verder worden geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen het bedrijf.

“Het interim management team spreekt haar dankbaarheid uit naar het totale personeel dat zich ondanks de huidige situatie, onvermoeid blijft inzetten. Een lichte groei in de verkoopcijfers bevestigd deze inzet”, zo schrijft de SLM.

“Speciale dank gaat ook uit naar zowel de BP-SLM alsook de VSV die dit team de gelegenheid geeft om in alle rust doch met voortvarendheid te werken aan het herstel en de toekomst van het bedrijf.”

Lease B737-800

Volgens de laatste ontwikkelingen heeft zondag de ondertekening van de Letter of Intent met de lessor van de B737-800 plaatsgevonden. Het streven is om de lease binnen korte tijd af te ronden. Dit vliegtuig zal op de regionale route worden ingezet en zal ervoor zorgen dat de SLM  kostenefficiënt kan vliegen. 

Eigen vliegtuig in planning

Verder wordt hard gewerkt aan de voortzetting van het traject voor het binnenhalen van een eigen vliegtuig dat zal worden ingezet op de mid-atlantische route.

“Met de ondersteuning van de overheid, het reizend publiek en de inzet van het totale personeel kan er samengewerkt worden aan een positieve toekomst van Surinam Airways”, besluit de SLM haar communiqué.

error: Kopiëren mag niet!