Nieuwe schooljaar gaat vandaag in voor basisscholen en Voortgezet Onderwijs

Basisscholen sluiten uur eerder vanwege het warme weer

Een aanvang wordt vandaag, maandag 3 oktober, gemaakt met het nieuwe schooljaar op alle basisscholen (met uitzondering van O.S. Loka Loka en O.S. Ampomatapu) en scholen van het Voortgezet Onderwijs (leerjaar 9 en 10, LBO en MULO). Zowel de leerkrachten als leerlingen dienen zich om 8.00 uur aan te melden.

De VOS-scholen worden vandaag administratief opengesteld. Daarbij dienen leraren conform de gemaakte afspraken met hun schooldirecteur, zich te melden op school. De leerlingen/studenten van de VOS-scholen dienen zich donderdag 6 oktober om 8.00 uur te melden op hun school voor instructies. Zo maakt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in een persbericht bekend.

Het ministerie maakt verder bekend, dat gedurende de maand oktober, de basisscholen vanwege het warme weer tot 12.00 uur open zullen zijn. Het is al enkele jaren zo, dat de basisscholen eerder sluiten in oktober. Velen in de samenleving vragen zich echter af, waarom dit alleen voor basisscholen geldt en niet voor scholen als het Voortgezet Onderwijs, want die krijgen immers ook te kampen met de hitte. 

De redactie van Dagblad Suriname heeft het ministerie benaderd met deze vraag, maar heeft vooralsnog geen reactie ontvangen. 

SK

error: Kopiëren mag niet!