UEFA Champions League Dag 3, dinsdag 4 oktober
DOOR CHRIS DINSDALE

4 oktober 2022 – UEFA Champions League speeldag 3, dinsdag wedstrijden. Europa’s nieuwe UEFA Champions League-seizoen gaat door, met belangrijke wedstrijden, waaronder Internazionale tegen Barcelona. De finale wordt op 10 juni 2023 gespeeld in het Atatürk Olympisch Stadion, Istanbul, Turkije.

De UEFA Champions League 2022-23 is het 31e seizoen van het belangrijkste clubvoetbaltoernooi van Europa.

Real Madrid is titelverdediger na het verslaan van Liverpool in de finale van 2022. De overwinning voor de zwaargewichten in La Liga verlengde hun record als de meest succesvolle club in de geschiedenis van de Europa Cup, met 14 titels, voor AC Milan (7), Bayern München (6) en Liverpool (6).

De UEFA Champions League wordt betwist door de hoogst gerangschikte teams van de sterkste nationale UEFA-bonden. Het is de topclubcompetitie in het Europese voetbal en een van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. De Champions League-finale is wereldwijd het meest bekeken jaarlijkse sportevenement.

error: Kopiëren mag niet!