Poll: Burgers over algemeen tevreden over functioneren oud-minister Achaibersing

Minister van Financiën en Planning Armand Achaibersing is minister af. Vooral vanwege persoonlijke redenen heeft de bewindsman onlangs besloten zijn ambt neer te leggen. Zijn ontslag is door president Chandrikapersad Santokhi geaccepteerd. 

Lovende woorden

In zijn Jaarrede afgelopen donderdag sprak de president de volgende lovende woorden over zijn vertrokken Financiën-minister:

“Ik maak van dit moment gebruik om mijn dank uit te brengen aan de minister van Financiën en Planning de heer Armand Achaibersing. De excellente wijze waarop hij vanaf het begin van dit kabinet de vele diepgaande en veelzijdige financiële problemen heeft aangepakt in binnen- en buitenland en in vele opzichten het traject voor financiële gezondmaking van onze economie heeft ingezet is memorabel.”

“Het is jammer dat minister Achaibersing het werk vanwege persoonlijke redenen niet heeft kunnen afmaken maar de regering zal voortgaan op de door hem ingeslagen weg. Nogmaals dank aan minister Achaibersing voor zijn bijdrage en kameraadschap. In een goed gesprek met hem heeft hij aangegeven beschikbaar te blijven voor het geven van verdere ondersteuning aan het regeerbeleid. Wij wensen hem veel sterkte en spirituele kracht toe.”

Achaibersing heeft tijdens zijn ministerschap alleen maar puin moeten ruimen en oplossingen moeten zoeken voor de financiële deplorabele huishouding van de regering, een erfenis van de vorige regering. Het werk van de minister bestond vooral uit Suriname uit de rode cijfers te halen, waartoe ook in zee moest worden gegaan met het Internationaal Monetair Fonds, IMF. Kortom, Armand Achaibersing heeft een zware periode achter de rug.

Poll

Naast de lovende woorden van president Santokhi, blijkt uit een poll op de website van Dagblad Suriname, dat het merendeel van de samenleving tevreden is over het werk dat Achaibersing heeft verricht. 64 Procent van de mensen (471) die binnen een dag hebben gereageerd zijn content met de verrichte werkzaamheden van de Financiën-minister. 168 personen (23%) hebben aangegeven niet tevreden te zijn en 13% (96 stemmen) heeft ‘redelijk’ tevreden aangevinkt.

Het werk van Achaibersing wordt tijdelijk waargenomen door de ministers Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en Silvano Tjong-Ahin van Regionale Ontwikkeling en Milieu.

PK

error: Kopiëren mag niet!