“Je ziet veel gesloten panden, en ik ben er een van”

“Wij gaan zo de feestmaanden in en dan heb ik geen bedrijf meer om te verkopen en te genieten van de gelegenheid”, zegt een man tegen een redactrice van Dagblad Suriname. “Er zijn vele bedrijven die de situatie niet aankunnen en het niet hebben overleefd. In het centrum had je vele panden die aan het draaien waren, maar nu zie je vele gesloten panden.  Winkels waarvan je dacht dat zij het juist zouden maken, bestaan niet meer. En ik ben ook een van hen”, benadrukt de man.

“Nu zie je een leeg pand met grote sloten voor de deur. Ook zijn er nog enkele mensen die bij mij in dienst waren zonder een baan. Ik vind het heel jammer. Ik heb ook mijn voorraad en al mijn spullen moeten verkopen om mijn werknemers te betalen. De huur was overdreven hoog geworden en de kosten daarnaast waren ook niet meer te betalen. Door kleine bestellingen te nemen probeer ik weer boven water te komen.”

“Er is nu ook geen sprake van mensen in dienst nemen. Van uitgebreid verkopen van kleren en andere goederen, doe ik nu online bestellingen en monteur werk”, aldus de man.

“Dus pas als ik de mogelijkheid heb te groeien kan ik anderen helpen. Ik vind het heel jammer en hoop toch dat het goed komt in het komend jaar. Ik ben er niet alleen in, er zijn anderen die juist veel meer verloren hebben en niet meer kunnen opstaan.”

TM

error: Kopiëren mag niet!