Golden Gavel voor Patricia Meulenhof en Makiloewale Temikailoe voor inzet cultuur inheemsen en grondenrechten

Tijdens de vierde Golden Gavel Award, uitgereikt via de Stichting Platform voor Politiek Actieve Vrouwen, viel de eer afgelopen donderdagavond te beurt aan Patricia Meulenhof en Makiloewale Temikailoe. Deze dames kwamen op basis van hun inzet in aanmerking voor de Award, laat Angelic Del Castilho, voorzitter van de stichting weten. Zij laat weten, dat het haar ook raakt om te zien hoe de mensen geraakt zijn door de erkenning.

De Golden Gavel wordt uitgereikt aan vrouwen die zich onderscheiden in de politiek en of sociaal-maatschappelijke vlak door inspirerend en baanbrekend werk te verrichten. De Stichting Platform voor Politiek Actieve Vrouwen is van mening, dat deze twee vrouwen een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de gemeenschap door hun uitzonderlijke inzet.

“Makiloewale Temikailoe zet zich in voor de Wayana gemeenschap vanaf Kawemhaken, Apetina, en de andere dorpen waar de Wayana leven. Een van de projecten die veel indruk heeft gemaakt is de boot die zij op zonne-energie laten varen”, vertelt Del Castilho. “Zij zet zich ook in voor haar gemeenschap om zelf verantwoordelijk te zijn door probleemoplossend te denken en zelf de eigen problemen aan te kunnen pakken.”

Del Castilho zegt dat Temikailoe vooral de nadruk legt op duurzaamheid zodat de gemeenschap de eigen taal en cultuur kan blijven behouden. “En vandaar dat die grondenrechten zo belangrijk zijn, want middels de grondenrechten ontwikkelen zij zich niet alleen economisch maar ook cultureel. Sociaal maatschappelijk en spiritueel.”

De andere ontvanger van de Award, Patricia Meulenhof, zet zich in voor het grondenrechtenvraagstuk. Eerder was zij directrice van Regionale Ontwikkeling, momenteel is zij adviseur van de president op het gebied van grondenrechten. “Zij houdt zich bezig op wetgevend niveau maar ook met de bewustwording”, besluit Del Castilho.

RB

error: Kopiëren mag niet!