Eerste Surinaamse tekenfilm vindt oorsprong in boek ‘Leena en Jopie reizen mee naar Nickerie’

De Surinaamse jeugd- en kinderboekenschrijfster Indra Hu heeft het druk gehad met een bijzonder project. Dagblad Suriname verneemt van de schrijfster dat de première heeft plaatsgevonden van eigen Surinaamse tekenfilm.

De tekenfilm is tot stand gekomen met behulp van het boek van de schrijfster getiteld ‘Leena en Jopie reizen mee naar Nickerie’. Astra Doeglas-Slooten heeft Indra Hu benaderd en vroeg wat haar eigen geschreven favoriete boek is. De reden voor het benaderen was, dat de kinderboekenschrijfster al 20 jaar actief schrijfster is. Zij beschouwt de tekenfilm als een geschenk. Zodoende is uiteindelijk een première tot stand gekomen.

Het is een project geweest  in samenwerking met Stichting Rupsje Regenboog, Spice Quest van chef-kok Patrick Woei, Shaz, Astrid, Eshna, jongerengroep Nauyuga en Astra Doeglas-Slooten.

Voor verdere voorstellingen en activiteiten ten aanzien van  de tekenfilm kan men de Facebook-pagina van Stichting Rupsje Regenboog volgen. Het publiek mag verwachten dat zij doorgaat met schrijven. Zij heeft steeds als doelstelling om de jeugd te motiveren om meer te lezen in de digitale wereld. Indra Hu benadrukt ook dat zij haar 20 jaar schrijverschap viert met kinderen. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!