De helpende barber

In het centrum van Paramaribo zijn standhouders die bijna alles verkopen. Je hebt standhouders die kleren verkopen, schoenen, sieraden, tassen, afwasmiddelen, speeltjes en nog veel meer en nu heb je ook een barberstand.

In gesprek met Dagblad Suriname zegt Leroul, de persoon die met het initiatief kwam, dat hij een onderscheid wil maken met de andere barbers. “Je hebt een mobiele barber, maar geen barber die buiten in het openbaar echt werkt.” Hij is er al een tijdje mee bezig, eerst te Commewijne begonnen en nu in het centrum en hoopt in de toekomst overal te gaan. Leroul, die ook bekend is als lerz Cut, geeft aan dat het een vrijwillige bijdrage is.

“Jongens zowel heren kunnen voor nu gratis met een ander kapsel de stad uit. Dit is om jongeren en enkel burgers te helpen die het niet breed hebben, maar er toch ook goed uit willen zien. De school begint straks ook, dus de jongeren willen er zeker ook fris uitzien.”

Leroul ontvangt zijn klanten thuis en dacht eraan om overal te zijn. “Ik heb gemerkt dat de vraag groot is. Ook kunnen dames bij mij terecht voor hun wenkbrauwen. Ik ben er pas en dan heb ik al een mooie klantenkring en niemand gelooft bijna dat het vrijwillig is. Na het knippen ruim ik wel netjes op, het centrum moet er aantrekkelijk uit blijven zien. Maar, ik hoop in de toekomst groter te worden om zo overal te zijn en de burgers tegemoet te komen. Enkele klanten vinden het een heel leuk gebaar. Wij moeten er voor elkaar zijn en dit is ook een mooi begin. Vanuit het centrum ga je niet alleen skeer of gestrest naar huis, maar dat kan nu ook fris.”

TM

error: Kopiëren mag niet!