Damesvoetbalselectie Bernharddorp houdt geslaagde ‘back to school kinderdag’

Het bestuur van Damesvoetbalselectie Bernharddorp heeft woensdag 28 september een ‘back to school kinderdag’ gehouden op het voetbalveld te Bernharddorp. De kinderen konden deelnemen aan verschillende spelletjes, zoals balwerpen, djoel, djompo futu, zakspringen en ballonnen race. Ook kregen zij een demonstratie van de brandweer, waarbij zij mochten bezichtigen en vragen stellen.

Julio Irokromo, voorzitter van de Damesvoetbalselectie Bernarddorp, zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat het bestuur gemeend heeft een back to school kinderdag te organiseren, omdat zij niet alleen de dames willen bezighouden op het gebied van voetbal, maar eigenlijk alle jongeren een beetje erbij willen betrekken. Het is de bedoeling om de jongeren handige handvatten mee te geven die ze in de toekomst kunnen gebruiken.

“Aangezien de vakantie eindigt hebben we gemeend een kinderdag te organiseren”, zegt Irokromo.

De voorzitter zegt verder, dat zij ervoor gezorgd hebben, dat zij de kinderen enkele schoolspullen konden meegeven. Alle kinderen kregen een pakketje mee naar huis en de winnaars hebben een iets grotere pakket gehad. Volgens Irokromo hebben de kinderen het als heel leuk mogen ervaren. Dat werd ook zelf door de kinderen aangegeven. 

“We hadden gepland om tot 12.00 uur in de middag bezig te zijn, maar uiteindelijk zijn we doorgegaan tot 15:00 uur. Ze hebben echt genoten en we hebben ook ervoor gezorgd dat ze wat drank en lekkers kregen. Het was voor ons een geslaagde dag. We kijken ernaar uit om meerdere activiteiten voor de jongeren in de omgeving te organiseren. Het bestuur is momenteel bezig met een planning. Het is de bedoeling om de kinderen positief bezig te houden”, aldus Irokromo.

SK

error: Kopiëren mag niet!