AW&J: IDB-project ‘‘Labor Market Alignment with New Industries’ start binnenkort

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)  heeft dinsdag 27 september een IDB-missie (Inter- American Development Bank) ontvangen in het kader van het project ‘Labor Market Alignment with New Industries’ (Afstemming van de arbeidsmarkt op nieuwe sectoren).

Met dit project beoogt de IDB Suriname te ondersteunen om werkzoekenden vaardigheden aan te leren die zijn afgestemd op de behoeften van de productiesector. Ook moet dit project resulteren in het vergroten van de toegang van werkzoekenden tot arbeidsmarkt bemiddelingsdiensten door arbeidsmarktinformatie over werk en werving toegankelijk te maken voor ze. 

De onderhandelingen die voorafgaan aan de ondertekening van de leningsovereenkomst hebben woensdag 28 september plaatsgevonden.

De minister, bijgestaan door de directeur van Arbeid, Jimmy Belfor, en de onderdirectriceArbeidsmarkt, Naomi Esajas-Friperson, werd dinsdag geïnformeerd over de stand van zaken door de IDB. Hieruit blijkt dat de voorbereidingen voor de ondertekening van de leningsovereenkomst gestaag vorderen en dat het streven is om dit project in oktober te lanceren. 

Het onderdirectoraat Arbeidsmarkt fungeert als de directe counterpart van de IDB bij de voorbereiding en uitvoering van dit project. In het kader van dit project zal de Dienst der Arbeidsbemiddeling worden gedigitaliseerd, waardoor het voor werkzoekenden gemakkelijk zal worden om toegang te hebben tot het vacaturebestand. Ook zullen de werkarmen van het ministerie (de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO), de Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) en de stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre, SHTTC), een bijdrage leveren aan specifieke trainingen voor werkzoekenden.

Minister Mac Andrew ziet dit project als een gunstige gelegenheid voor met name jongeren om een vak te leren voor meer en betere kansen, hetzij als werkzoekende, hetzij als zelfstandige.

error: Kopiëren mag niet!