467 ambtenaren BiZa geslaagd voor ambtenarenopleidingen

Het studiejaar 2021-2022 van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) van de afdeling Vorming & Opleiding (V&O) is woensdag 28 september in Mata Gaurie met de uitreiking van de diploma’s, officieel afgerond. 

467 cursisten die verschillende ambtenarenopleidingen hebben gevolgd, kregen hun diploma uitgereikt uit handen van minister Bronto Somohardjo en directeur Nasier Eskak van BiZa. Met deze opleidingen wil het ministerie het opleidingsniveau van de ambtenaren verhogen met het perspectief om de dienstbaarheid en de ambtelijke dienstverlening te verbeteren. 

“Uw diploma is een bewijs dat aangeeft, dat u een specifieke bagage aan kennis erbij heeft gekregen en die u in uw huidige baan en toekomstige carrière goed moet inzetten. Leren is meer dan ooit een vereiste voor eenieder die zich verder wil ontwikkelen in zijn of haar ambt en daarmee in het verdere leven. Leren doe je een leven lang”, aldus minister Somohardjo. De minister heeft verder aangegeven, dat de overheid een groot deel investeert in deze opleidingen. Daarom wordt van de ambtenaren verwacht dat zij hun functie competent, tactvol, gemotiveerd, klant- en resultaatgericht, integer, dienstbaar, effectief en efficiënt vervullen. Minister Somohardjo feliciteerde de ambtenaren met het behaalde resultaat en wenste hen veel succes toe. 

Vanwege de animo in de districten heeft het ministerie het opleidingsaanbod voor het cursusjaar 2022-2023 uitgebreid naar Commewijne, Wanica en Saramacca. De registratie van deze opleidingen is reeds van start gegaan. BiZa-directeur Eskak benadrukt het belang hiervan en geeft aan dat de overheid een dynamische organisatie is, waarbij de vraag naar ambtenaren die goed equipped zijn met de juiste vaardigheden en vaardigheden, groot is. “Hierdoor kan de overheid voorzien worden van competente en gekwalificeerde ambtenaren”. 

De afdeling V&O is verantwoordelijk voor het vormen en opleiden van het ochtend overheidspersoneel tot gekwalificeerde en competente medewerkers door op maat gesneden opleidingen te verzorgen. Hierdoor wordt een bijdrage geleverd aan een goed functionerend overheidsapparaat met een sterke focus op een klantgerichte dienstverlening. 

Van de 847 ambtenaren die zich hadden ingeschreven, hebben dus 467 de eindstreep behaald, 54 mannen en 413 vrouwen. 

De best geslaagden zijn Jhagroe Shantakumarie (Vooropleiding Surnumerair), Jankie Shannon en Chauthie Raishrie (Surnumerair), Jadi Shanice (VAA II), Semin Shannon en Abdoelrahman S. (BA-I) en Dikoen A. en Djojotani Rolenskie (BA-II). Alle best geslaagden kregen hun diploma en een presentje uitgereikt door Somohardjo.

error: Kopiëren mag niet!