Standpunt regering in kwestie visserijvergunningen bepaald door wetgeving

Het standpunt van de regering in de kwestie van afgifte van visserijvergunningen aan Guyanese vissers, wordt nadrukkelijk bepaald door wet- en regelgeving van het land. Suriname is zich wel bewust van de historische realiteit in deze kwestie.

In zijn Jaarrede donderdagochtend 30 september in het parlement haalde president Chandrikapersad Santokhi deze kwestie aan. Hij zei, dat reeds geruime tijd mediaberichten worden gelanceerd over deze kwestie, die voornamelijk gevoed worden uit Guyana. Volgens de president is de regering geenszins van plan om via de media omtrent complexe en gevoelige bilaterale kwesties te communiceren hetgeen ook kenbaar is gemaakt aan de Guyanese regering.    

De Surinaamse regering blijft vasthouden om deze issues via de gebruikelijke diplomatieke kanalen te bespreken hetgeen op verschillende momenten in de afgelopen periode is gebeurd. Er is reeds overeenstemming, dat het overleg gecontinueerd wordt waarbij de agenda en aanpak op ministerieel niveau verder besproken gaat worden. 

President Santokhi benadrukte, dat hij de relatie met het buurland Guyana als een strategische ziet. Al zodanig zal dat ook de focus blijven van de inspanningen van de regering “zonder het belang van Suriname aan te tasten inclusief een correcte en rechtvaardige behandeling van ons bedrijfsleven dat geïnvesteerd heeft in Guyana”, aldus Santokhi.

SS

error: Kopiëren mag niet!