Randy Baitali behaalt tweede plaats tijdens Sangeet Pradarshan 2022

De talentvolle Surinamer Randy Baitali heeft met succes Suriname vertegenwoordigd op Trinidad & Tobago bij Sangeet Pradershan 2022. Randy Baitali en Asra Roopchan hebben Suriname mooi op de kaart gezet. Randy Baitali heeft de tweede plaats in de wacht gesleept. Hij kreeg TT$ 30.000 met dank aan Parivaar Enterprises Limited, gepresenteerd door de heer Ravi Rambaran. Hij ontving ook de Ustaad Rampersad Ramkhelawan Award of Excellence uitgereikt door Lekhram Roopchand.

Muziek guru Kries Ramkhelawan gaf in een gesprek aan, dat het contest Sangeet Pradarshan te maken heeft met het exposeren van talenten/ muziek in het Caribisch gebied. Het is een online zangcontest geweest op internationaal niveau. De finale heeft op Trinidad & Tobago plaatsgevonden. Met behulp van sponsoren en inzet van de ouders is de afvaardiging van de talentvolle Surinamers tot stand gekomen, aldus Kries Ramkhelawan. 

Randy Baitali

In Suriname staat hij bekend als drummer van Yaadgaar Orchestra. Bij muziek Guru Kries Ramkhelawan is hij actief bezig als akoestisch gitarist / zanger. Recentelijk lid geworden van  muziekformatie No Merxi  op de plaatst van zijn vader Roy Baitali als bassist. Verder is broer Reehan Baitali ook actief in de muziekscene. Hij is afkomstig uit een muzikale familie. Randy koos ervoor om de song “Jeevan Se Bhari Teri Aankhein” van zijn idool van Kishore Kumar te zingen tijdens de finale.

“ik was zenuwachtig, omdat het een contest was met zangers van alle klassen. Andere deelnemers hebben lessen gevolgd in India. Het klikte goed en we konden goed opschieten met elkaar. Dit was de eerste competitie van de organisatie Sangeet Pradarshan. Eerder deelgenomen aan contest onder NCIC: National Council of Indian Culture (divali nagar). In totaal waren er 14 finalisten, waaronder een aantal uit Trinidad en de rest uit Guyana, Canada, de VS en Suriname.

”Ik ben sinds mijn geboorte al bezig met muziek. Mijn vader is bassist geweest van diverse bandjes en zo heb ik altijd mogen ervaren. Het meegaan naar optredens/oefeningen/shows heeft een bijdrage geleverd dat ik ben gevormd in de muziekwereld. Ik had al met mijn broer (Reehan Baitali) gesproken over dat als ik terugkom, met of zonder prijs ik ga starten met uitbrengen van liederen en eindelijk mijn zangtalenten naar voren brengen. Meestal worden winnaars jaarlijks gehaald naar Trinidad als gastartiesten en ook om de jongeren van Trinidad te poweren. Ook Asra heeft het heel goed gedaan, dat is te volgen via de YouTube video’s”, aldus Randy in gesprek met Dagblad Suriname. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!