Gestolen geld reçu-fraude teruggehaald

Al het geld dat bij de reçu-fraudezaak op het ministerie van Financiën en Planning was gestolen is teruggehaald. Het gaat om een totaal bedrag van SRD 59 miljoen, die via vervalste betaalopdrachten en reçu’s zijn gestort op rekeningen van Robert Koendjbiharie en Mosa Rother. Beide mannen zijn voortvluchtig.

In deze fraudezaak zijn vier personen in verzekering gesteld onder wie Danielle K., hoofd van de afdeling Comptabiliteit van het ministerie van Financiën en Planning.

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning zei afgelopen dinsdag op een persconferentie in verband met zijn vertrek als minister, dat het bedrag dat teruggestort zal worden in de boezem van de overheid mogelijk hoger zal uitvallen wanneer de in beslag genomen goederen in deze zaak verbeurd zullen worden verklaard. 

Achaibersing typeert de reçu-fraude niet als een schandaal, maar als ordinaire diefstal. Hij vindt het jammer dat tenminste twee daders wisten te ontkomen en dat medewerkers op het ministerie aan wie hij het volste vertrouwen gaf hem in de steek hebben gelaten.

SS

error: Kopiëren mag niet!