Boze verhuurder die schoten loste in vrijheid gesteld

De verhuurder Rawi B. die afgelopen zaterdag werd aangehouden voor het lossen van 2 schoten, is woensdag 28 september in vrijheid gesteld. De aanleiding van dit voorval was, dat de huurster steeds gasten ontvangt die tot laat in de avond, met storende voertuigen die voorzien zijn van een drukpijp, de locatie bezoeken, er wordt met luide muziek gefeest en zijn de huurders niet vatbaar voor rede.

Op die betreffende nacht werd het Rawi teveel, aangezien zijn kindje van 2 maanden een week lang was opgenomen in het ziekenhuis en hij daardoor ook weinig rust had gehad. Om 2 uur in de ochtend kwam weer een voertuig met drukpijp op zijn terrein en sloeg Rawi door, pakte zijn jachtgeweer en loste daarmee twee schoten, waarvan 1 in de lucht en de tweede op de balkonvloer.

Advocaat Chandra Algoe, die Rawi bijstond, heeft vanaf zondag de aandacht van het Openbaar Ministerie gevraagd voor het feit dat het bevel van inverzekeringstelling niet aan haar cliënt is uitgereikt en hij derhalve onrechtmatig is aangehouden. 

De advocaat was de volgende middag op het politiebureau en vroeg naar het bevel. Op dat moment werd dit bevel uitgereikt aan Rawi. De advocaat belde gelijk de Officier van Justitie hierover, die de politie vroeg een rapport hierover op te maken. 

De politie beweert in dat rapport, dat het bevel is uitgereikt aan Rawi, maar dat hij geweigerd heeft dit in ontvangst te nemen. De raadsvrouwe heeft bij de voorgeleiding het bevel, dat zij heeft gehad op het politiebureau, getoond aan de Officier van Justitie en bleek dat daarop geen aantekening was gemaakt als zou Rawi geweigerd hebben dit te ontvangen.

De Officier van Justitie vond dit een zeer kwalijke zaak. Rekening houdende met het feit, dat de huurster ook de zaak heeft ingetrokken, ging de Officier van Justitie mee met de advocaat en gelastte de vrijheid van Rawi.

error: Kopiëren mag niet!