Bestuurder die met vervallen rijbewijs reed in vrijheid gesteld

De automobilist J.D. die zaterdag werd aangehouden, omdat hij vorige week donderdag een aanrijding veroorzaakte met een bromfietser, is woensdag 28 september bij zijn voorgeleiding in vrijheid gesteld.

De bromfietser liep bij de aanrijding een polsfractuur op. Het rijbewijs van J.D. is sedert januari van dit jaar vervallen. Hij zat zonder werk en kon hierdoor het geld niet bij elkaar krijgen voor de verlenging van het rijbewijs.

Advocaat Chandra Algoe stond J.D. bij en gaf bij de voorgeleiding te kennen, dat een vervallen rijbewijs geen invloed heeft op de rijvaardigheid van een persoon. Ook is er geen sanctie bij een late verlenging van een rijbewijs, waardoor houders van een rijbewijs te goeder trouw ervan uitgaan dat zij twee jaar de ruimte hebben om een rijbewijs te verlengen.

Daarnaast hebben familieleden van J.D. de bromfietser opgezocht en een financiële bijdrage gedaan voor de gemaakte kosten. De familie is ook bereid de nog te maken kosten te vergoeden.

De Officier van Justitie nam staande de voorgeleiding contact op met de bromfietser die dit alles bevestigde. De Officier besloot hierna om J.D. in vrijheid te stellen.

error: Kopiëren mag niet!