“Succes boeken, maar met geloof in jezelf”

“Succes boeken kan, maar je krijgt ook heel wat dingen op je pad”, zegt een kleine ondernemer tegen Dagblad Suriname. Enkel kleine ondernemers hebben door de situatie hun bedrijf of dromen laten gaan, maar er zijn vele tussen die doorbijten en ook een kans nemen om hun dromen te realiseren.

“Een kleine business starten lijkt in deze situatie heel moeilijk of onmogelijk, maar door geloof en onderzoek lukt het wel”, aldus de kleine ondernemer. “Je gaat op veel dingen moeten letten, maar het is mij gelukt. Het is intussen al enkele jaren dat ons land niet goed draait of laat ik zeggen, dat kansen nemen niet mogelijk is. Je hebt bedrijven van wie je dacht dat ze het zouden redden, maar het uiteindelijk op hebben gegeven en burgers die van plan waren met bouwen of sparen, dat ook niet kunnen. Maar, door mezelf door te drukken heb ik het kunnen redden. Ik kwam op het idee om te beginnen met het leveren, online spullen verkopen en enkele boodschappen te doen voor burgers die het niet echt kunnen of gemakkelijk willen. Bussen kost veel en geld uitgeven aan benzine ook, maar voor een redelijke prijs probeer ik de boodschappen aan mijn klanten te leveren.  

“De leverdienst ging heel snel, samen met enkele vrienden hadden wij het zo druk. Ik begon namelijk eerst in mijn buurt en beetjes bij beetjes naar andere wijken met de levering en diensten. Intussen heb ik zelfs ook andere kennissen en familieleden in dienst moeten nemen om het werk succesvol te boeken. De online business doet mijn vrouw van huis uit. Je hebt je off dagen, maar je komt wel dagen tegen waarop je het heel druk kan hebben, je moet het niet opgeven en in jezelf geloven”, benadrukt deze kleine ondernemer. 

De man, die ook monteur is, geeft verder aan dat hij zijn vaste baan nog heeft en zijn kleine bedrijf voor leveren en bestellen volgens afspraken gaat door, dus hij doet zijn werk gerust. “Het gaat even vlot, net als in het begin, het wordt soms ook druk, maar dat is een goed teken voor ons.”

TM

error: Kopiëren mag niet!