Situatie Centrale Markt Nieuw Nickerie onder controle

Er heerst een onhygiënische situatie bij de visafdeling van de Centrale Markt in Nieuw Nickerie. De vishal werd recent geopend aan de achterkant van de markt. Eerder had die zijde van de markt, waar voornamelijk veel vis en vlees wordt verkocht, al vaak te kampen met een enorme stank.

Heel wat insecten en hevige stank

“Je kunt je nou voorstellen dat al het vis en vlees al een erge stank oplevert vanwege het feit dat standhouders hun producten ter plekke schoonmaken voor hun klanten”, zei mevrouw Roos eerder in een interview met Dagblad Suriname. 

De geur en de insecten die allemaal rond de plek zijn zijn vreselijk en veel. Dit is het geval geweest bij het gedeelte van de Centrale Markt waar dus vis en kipproducten verkocht worden aan de consumenten. Het baart burgers zorgen. dat er op zo’n wijze om wordt gegaan met de hygiëne in de buurt van de markt. Deze stank kan er ook voor gaan zorgen, dat er minder bezoekers zullen komen. 

Dagelijks doen heel wat mensen hun inkopen onder de markt en worden dus ook geconfronteerd met deze situatie. Het wordt ten zeerste betreurd, dat men zo omgaat met de omgeving waar men producten moet verkopen. Bepaalde mensen maken hun plek wel schoon, maar anderen niet waardoor de stank blijft. 

De schoonmaak zal moeten gebeuren door de brandweer, omdat het gaat om heel wat troep dat zich heeft opgehoopt. Heel wat plekken zijn door alle troep ook verstopt geraakt. 

Geen marktmeester, maar wel controle

Er is momenteel geen marktmeester onder de Centrale Markt in Nieuw Nickerie. Degene die wel toezicht houdt is districtssecretaris Joyce Toelsie. In gesprek met Dagblad Suriname werd zij geconfronteerd met deze relevante onhygiënische situatie die ontstaat door toedoen van verkopers die hun vis en vlees waren ter plekke schoonmaken en aan de man brengen, maar daarna hun omgeving niet schoonmaken. 

Ze geeft heel kort en krachtig te kennen dat hetgeen waarmee ze geconfronteerd wordt, tot het verleden behoort, omdat ze er al werk van heeft gemaakt om de markt schoon te maken. Ze legt er de nadruk op, dat ze vooral de standhouders zelf heeft gevraagd om hun plekken daadwerkelijk schoon te houden. Wat er zal gebeuren indien dat niet gebeurt heeft ze niet bekend gemaakt. 

Hetgeen ze duidelijk naar de gemeenschap toe wil brengen is, dat ze erop toe zal zien dat alles goed gaat onder de Centrale Markt van Nieuw Nickerie.

De districtscommissaris, Senrita Gobardhan, geeft tegenover Dagblad Suriname het volgende te kennen: “Ja, ik ben op de hoogte van de situatie. Ik heb inmiddels ook groen licht gegeven of de markt te sluiten voor 2 dagen of met overeenstemming met de verkopers, het werk meteen op te pakken. Het tweede is uitgevoerd!” 

GW

error: Kopiëren mag niet!