Franse ambassadeur biedt geloofsbrieven aan president Santokhi aan

De buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadeur van Frankrijk, Nicolas de Bouillane de Lacoste, heeft woensdag 28 september in het presidentieel paleis zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi.

Bij deze gelegenheid wenste het staatshoofd de ambassadeur een succesvolle ambtstermijn toe en gaf aan de gezamenlijke initiatieven van Suriname en Frankrijk op verschillende gebieden toe te juichen om duurzame ontwikkeling te bevorderen, met name in het grensgebied.

Suriname en Frankrijk hebben een fundamenteel en constructief partnerschap, met een speciale dimensie, aangezien beide landen een grens delen. “Ik kijk uit naar de officiële start van het onderhandelingsproces over de afwikkeling van deel 4 van de grens, zoals bepaald in artikel 5 van het Protocol betreffende de grens, ondertekend in maart 2021”, zei Santokhi.

Wat betreft de geherstructureerde River Council, verwacht de president, dat de discussies tijdens deze bijeenkomsten meer actiegericht zullen zijn, resulterende in concrete samenwerkingsprogramma’s. Daarbij verwees hij naar de recente ondertekening van de technische overeenkomst, op 13 september, voor de bouw van de nieuwe aanlegplaats in Albina.

President Santokhi sprak daarnaast zijn waardering uit voor de Franse vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tijdens de besprekingen. “Ik kijk uit naar de Franse steun, aangezien we opnieuw zullen samenwerken met het IMF,” sprak Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!