Bij werkzaamheden op houtconcessie valt houtblok van loader en doodt arbeider (35)

De 35-jarige arbeider Vinish Parasram is dinsdag 27 september om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval in het concessiegebied Bisumbar achter het dorp Balingsula in het district Brokopondo. De man werd geraakt door een houtblok.

Volgens de operator was tijdens werkzaamheden een loader bezig om houtblokken in te laden in een vrachtwagen.

Onderzoek wees uit, aldus een officieel politiebericht, dat enkele arbeiders op een steile berg bezig waren houtblokken met een loader in te laden op een vrachtwagen. Op een bepaald moment werkte de loader niet, waardoor
een houtblok uit de grijper viel en vanaf de steile berg naar beneden rolde.

Vinish, die op zijn hurken aan de voet van de berg zat, kon zich niet meer in veiligheid brengen. Het houtblok rolde over hem heen en de man liep hierdoor zware verwondingen op. Hij overleed kort daarna ter
plekke.

error: Kopiëren mag niet!