Achaibersing vertrekt met dubbele gevoelens

Armand Achaibersing zegt met dubbele gevoelens als minister uit het kabinet Santokhi-Brunswijk te vertrekken. Hij had het werk dat hij als Financiën-minister op zich heeft genomen willen afmaken, doch zegt andere prioritering te hebben gemaakt die in de persoonlijke- en familiesfeer liggen.

Achaibersing nam woensdagmorgen 28 september afscheid van zijn staf en personeel op het ministerie van Financiën en Planning. Later in de middag woont hij voor de laatste maal de regering raadsvergadering bij. Hij zegt ervan overtuigd te zijn een goed team op het ministerie te hebben achtergelaten die samen met zijn aankomende vervanger een goede job zullen doen. 

Achaibersing heeft woensdag het beheer over het ministerie van Financiën en Planning protocollair overgedragen aan het interim ministers-duo Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) en Arman Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening en Milieu. Over zijn definitieve vervanging als Financiën-minister is nog niets bekend. 

Het op orde brengen van de staatshuishouding, waardoor de overheid zonder monetaire financiering haar reguliere uitgaven zoals de uitbetaling van salarissen en sociale voorzieningen kan verrichten, mag gerust op het conto van Achaibersing worden geschreven. Ook de herschikking van een belangrijk deel van zowel de binnenlandse- als de buitenlandse schulden mag tot zijn grote verdiensten worden aangemerkt.

De onderhandelingen met de Oppenheimer bondholders en het traject van het IMF-programma die hij graag had willen afmaken, zal hij aan zijn vervanger moeten overlaten. 

SS

error: Kopiëren mag niet!