Wisselkoers klimt weer boven SRD 28

De wisselkoers is maandag weer boven de SRD 28 voor de US-dollar gestegen. De slotkoers van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) voor de US-dollar noteerde maandagmiddag SRD 28,17 .De Euro noteerde SRD 26,70.

De CBvS koersnotering is een weergave van de gewogen gemiddelde gerealiseerde marktkoersen van de deviezenbanken en de cambio’s. De opwaartse druk op de wisselkoers lijkt niet te zijn weggenomen, ondanks de interventie op de valutamarkt door de regering. 

De valuta interventie gebeurt middels het beschikbaar stellen van deviezen aan importeurs van brandstof, medicijnen en basisgoederen. De invoering van de 35% retentieregeling bij exporten is een andere maatregel die getroffen is om het aanbod op de valutamarkt positief te beïnvloeden.

Kringen rond de valutamarkt zeggen, dat de retentieregeling voor exporten vooralsnog vertraagd in werking is getreden waardoor de effecten ervan op de valutamarkt nog niet maximaal tot uiting komt. De vraag op de valutamarkt blijft groot.  

SS

error: Kopiëren mag niet!