Toerismeweek vol spektakel

Ter gelegenheid van Wereld Toerisme dag op dinsdag 27 september geeft het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme blijk van het belang van toerisme voor Suriname.

Onder het thema ‘Rethinking Tourism, Inspire the debate around sustainable tourism: development, education, jobs, tourism’s impact, and opportunities to grow’ wijst het ministerie op de plicht om bij te dragen aan het beheersen van de financiële en economische crisis, het beheersen van de effecten van de Covid-19-pandemie, en het stimuleren van economische groei. Daarbij worden ook de diversificatie van de economie, de werkgelegenheid, en het creëren van sociale zekerheid en betere kansen voor elke Surinamer genoemd.

Een van de maatschappelijke verantwoordelijkheden van het directoraat Toerisme is het plegen van interventies om door middel van diverse activiteiten het bewustzijn over het toerisme in het algemeen te vergroten. Het uiteindelijke doel van deze programma’s is het ontwikkelen en vergroten van het bewustzijn over de kwaliteit en de ontwikkelingspotentie van cultuur – en natuurtoerisme.

Een week lang wordt bijgedragen aan de bewustwording ten behoeve van het toerisme. Verschillende activiteiten en evenementen staan op de agenda in de stad en in de districten waaronder Para, Brokopondo, Marowijne, Commewijne, Coronie en Nickerie.

 “Rethinking Tourism” vraagt aandacht voor duurzaam toerisme. Gekozen is voor de onderwerpen: ontwikkeling, onderwijs, werkgelegenheid, groeimogelijkheden, toerisme impact waarover wordt gedebatteerd.

De scala aan nationale activiteiten heeft als doel alle toerisme partners en belanghebbenden samen te brengen om bestemmingen, toeristische bedrijven en medewerkers te promoten. “Het geeft ons tevens de kans om na te denken over hoe toerisme de nationale en lokale economie kan boosten en hoe lokale culturen belicht kunnen worden”, laat het ministerie weten. “De relaties van het ministerie zijn gebaseerd op effectieve communicatie om onze belanghebbenden, partners en publiek te informeren, overtuigen en betrekken.”

Ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme

Het Directoraat Toerisme hield maandag 26 september de opening van de activiteiten op het Onafhankelijkheidsplein. Er was ook een Craft, Art en Food Market. Verschillende attracties en optredens tot laat in de avond gaven inhoud aan deze dag.

RB 

error: Kopiëren mag niet!