“Overal met mijn kroost”

Volgens diverse ouders is een oppas vinden tijdens de vakantie heel moeilijk. Verony, die vier kinderen heeft, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij genoodzaakt is met haar vier kinderen haar boodschappen te doen of de stad in te gaan om schoolspullen te kopen. Zij heeft drie jongens, 9, 4 en 6 jaar jong, en een meisje van 1 jaar. Verony en haar man doen alles zelf en willen geen last zijn voor de familie. 

“Wij doen alles zelf, ik val mijn moeder noch schoonmoeder lastig om op mijn kinderen te letten. Mijn kinderen zijn dagelijks bij de oppas en de andere op school. Hoe het nu vakantie is, zijn de deuren van de oppas op slot, dus het het is nu even heel moeilijk. Met mijn vier  kinderen ben ik dus genoodzaakt inkopen te doen. Ik kan mijn zoon van negen jaar laten met de anderen, maar daar neem ik helemaal geen kansen. Ik ga overal met mijn kroost, dus als ik boodschappen moet doen lopen de drie mee en ik draag de laatste, het meisje.”

Verony is leerkracht en hoeft gelukkig niet te werken in de vakantie. “Als het vakantie is vind ik het juist prettig dat ik tijd met de kinderen kan doorbrengen, dus ik maak mij dan niet druk met de oppas, maar als je schoolinkopen moet doen komt het dan voor even wel handig uit.”

Een andere vrouw met drie kinderen, geeft aan dat zij het toch gemakkelijk heeft. “De ene is een tiener, die blijft thuis en de andere van elf helpt mij met zijn broertje van vijf jaar. Als ik boodschappen ga doen neem ik een van de oudere jongens mee om mij te helpen, maar ik laat de kleine nooit voor ze achter zonder een volwassen er bij. Door de steun van een van de jongen komt het mij heel goed uit. Ik werk door de week en tijdens mijn werkuren zijn de kinderen bij hun oma. Maar, hoe zij op vakantie is in het binnenland, doe ik het dan op zo’n manier. Voor alles komt er een oplossing, maar het zou velen wel goed uitkomen als er genoeg vakantieoppas zou zijn.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!