ME en politie verwijderen honderden jongeren bij Hermitage Mall

Het Korps Politie Suriname bericht dinsdag 27 september, dat een gemengd team bestaande uit verschillende eenheden van de politie, de Militaire Politie en leden van het Beveiliging en Bijstands Dienst (BBS)  zaterdag 23 september reageerde op een melding van rivaliserende bendes bestaande uit jongeren die elkaar te lijf gingen bij de Hermitage Mall. 

De agenten gingen ter plekke en troffen inderdaad twee groepen jongeren aan, van wie enkele gewapend waren met scherpe voorwerpen. 

Bij het zien van de politie kozen zij het hazenpad. Daarbij werden zes scherpe voorwerpen die zij hadden  weggegooid in beslag genomen.

Verder werden honderden aanwezige jongeren met behulp van de Mobiele Eenheid (ME) en de politie van Uitvlugt van de plek verwijderd.

Het gemengd heeft vrijdag 23 en zaterdag 24 september verschillende acties uitgevoerd te Paramaribo en in het district Wanica.

Daarbij werden vrijdag 23 september zeven processen-verbaal uitgeschreven op naam van verkeersovertreders wiens zaken niet in orde waren. Een auto werd in beslag genomen van een verdachte die werd aangehouden voor schaking en onttrekking van een 15-jarig meisje aan het ouderlijk gezag. De politie van Jeugdzaken was bij de aanhouding van deze verdachte ook ter plaatse.

Gelet op het feit dat er op zaterdag 24 september sprake was van verschillende publieke vermakelijkheden, werd de surveillance controle die dag extra verscherpt. Na de actie bij de Hermitage Mall werd de controle voortgezet  bij het NIS, het AK stadion en Paramaribo-Noord/Plutostraat. Hierna werd de Hofstraat aangedaan, waar een ondernemer een street party had georganiseerd. Er werden op die locatie verschillende overtreders aangesproken.

error: Kopiëren mag niet!