Jongen (18) aangehouden voor diefstal groot bedrag in vreemde valuta uit auto op erf

Leden van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) hebben zaterdag 24 september de 18-Jarige J.C. na verkregen informatie op de kruising van de Magentakanaal- en de Frederikshoopweg opgespoord en aangehouden. 

De verdachte heeft op vrijdag 2 september ingebroken in een voertuig dat op een erf in het district Wanica stond geparkeerd. Daarbij werd uit de auto weggenomen een groot geldbedrag in vreemde valuta.

Toen de eigenaar had gemerkt, dat er was ingebroken in dat voertuig, deed hij dezelfde dag aangifte op het politiebureau Santo Boma. 

Het onderzoek in deze zaak werd vervolgens overgedragen aan de Recherche van Regio Midden.

Met medewerking van het RBTM werd de 18-jarige knaap die in beeld was gebracht in de kraag gevat. Hij heeft een volmondige bekentenis afgelegd. De politie heeft het gestolen geldbedrag nog niet achterhaald.

Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht. J.C. is na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek achter slot en grendel geplaatst.

error: Kopiëren mag niet!