Zangeres Sijtske Tjon A Tjoen, deelneemster RP’s Hotvoice mix, maakt comeback

De Surinaamse Sijtske Tjon A Tjoen heeft na zeker acht jaar gewerkt aan een comeback. Dagblad Suriname verneemt dat zij haar comeback maakt met de song “Heroes” onder de  artiestennaam Sys.

Dit nummer gaat over het overwinnen van alle minder prettige gebeurtenissen in het leven. Zij wil iedereen ervan bewust maken, dat alles te overwinnen is. Een ieder is een “Hero” op zijn of haar eigen manier. “We moeten geen gevangenen zijn van onze negatieve gedachten. We need to celebrate life. We are all heroes, wij leven voor vandaag”, aldus Sys. Jim Westfa van Westland studio’s heeft voor de muziek van “Heroes” gezorgd. Het nummer is voor het overgrote deel geschreven door Judith Lochem en is volledig in het Engels. 

Sys was zeker 9 jaren verbonden aan de muziekgroep South South West. Met haar opgedane ervaring en kennis koos zij voor haar eigen pad. Dit resulteerde in de eigen band “De La Swing”. Met haar band timmert ze al 8 jaren aan de weg. Met deze groep heeft zij grote plannen voor de toekomst. De zangeres geeft toe, dat ze haar fans lang heeft laten wachten op een nieuw nummer. Echter laat ze weten, dat de geboorte van haar eerste zoon meer prioriteit heeft gehad dan haar zangcarrière. De vele optredens waren heel moeilijk te combineren met het moederschap. 

Sys is geboren in het ‘s Lands Hospitaal in Suriname. Ze groeide op te Latour in Paramaribo waar ze haar jongere jaren heeft doorgebracht. Ze houdt van dansen, bezig zijn met haar 2 zoontjes en zingen natuurlijk. Sys komt uit een muzikale familie. Haar broertje en zusje kunnen ook heel mooi zingen. Muziek was altijd dichtbij haar hart. Zo oefende ze haar zangkunstjes uren in de badkamer totdat zij op haar 16de meedeed met RP’s Hotvoice mix. Vanaf toen ging haar zangcarrière opwaarts.

“Ik wilde altijd al zingen. Ik gaf concerten weg in mijn woonkamer vanaf ik mij kan herinneren. Muziek is mijn escape van de realiteit en het leven. Het is net als voeding voor mijn ziel. Zonder muziek verga ik zeker. Het is nooit te laat. Doe vooral wat jij leuk vindt en probeer daarmee te verdienen”, benadrukt de zangeres. 

error: Kopiëren mag niet!