Veel mensen in de stad om schoolbenodigdheden te kopen

Veel mensen zijn al gestart met de schoolinkopen, dat was zaterdag al te zien in het centrum van Paramaribo door de drukte en de rijen bij de kassa’s van enkele winkels. Enkele burgers geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij de inkopen van schoolbenodigdheden niet eerder konden doen.

”Ik was toen niet in staat om de schoolspullen te kopen”, zegt een vrouw. “Ik moest aan de ene kant ook nog sparen en heb daartussen ook kunnen nagaan hoeveel enkel spullen kosten en hoeveel ik ongeveer moet hebben. Dankzij een werkgever die het begrip kreeg ik een voorschot om mijn inkopen verder te kunnen doen. De school begint voor je het denkt en als het nu al drukker is, dan gaat het aan het eind van de maand nog drukker worden.”

Enkel andere personen, die andere dingen aan het kopen waren, geven aan dat zij een heel verkeerd moment hebben gekozen om hun boodschappen te doen. “Ik had niet verwacht dat het zaterdag al zo druk zou zijn”, zegt een aanstaande vader.

“Afgelopen vrijdag zag ik die drukte, maar niet zo erg als zaterdag, maar veel mensen zijn natuurlijk op de zaterdag vrij en de schooldagen naderen, dan gaan zij zeker hun spullen kopen. En eind van de maand doro bijna, of voor enkelen is het zelfs ook al eind van de maand. Ik moest toch enkel spullen kopen, omdat mijn vrouw over een maand gaat bevallen. Aan het eind heb ik ook moeten sparen, omdat de dingen ook zo duur zijn. Ik zie enkele ouders al stressen vanwege het moeten kopen van schoolspullen en kleren, maar babyspullen zijn ook duur. Een mooi babypakje is duurder dan een uniform, zelfs babyspullen voor het onderhoud. Dan heb ik het nog niet gehad over pampers en de andre bijbehorende dingen. Een babybed heb ik gelukkig, maar de andere dingen, waaronder een stoel waarin ik mijn baby moet gaan zetten als wij gaan rijden of enkele andere bijbehorende dingen, heb ik nog niet gekocht. Die dingen zijn ook aardig duur. Ook enkele spullen die mijn vrouw gaat moeten gebruiken na de bevalling zijn vreselijk duur geworden. Maar, aan het eind ga je het moeten doen als ouder en man”, benadrukt de aanstaande vader.

“Wij kunnen klagen, maar aan het eind gaan wij het moeten doen om ons kind het beste te kunnen geven en onze geliefde te helpen in het proces. Het is mijn eerste kind, dus ik kijk nog welke andere uitdagingen op mijn pad zullen komen. Ik ben niet voorbereid, maar mijn best zal ik zeker doen.”

TM  

error: Kopiëren mag niet!