VOETBAL
FIFA World Cup 2022: Groep A preview
DOOR CHRIS DINSDALE

20 november 2022 – 18 december 2022 – De FIFA World Cup vindt plaats in Qatar (de eerste keer dat het in het Midden-Oosten wordt gehouden), met 32 ​​teams die strijden om wereldkampioen te worden. Groep A omvat Qatar, Ecuador, Nederland en Senegal.

Gastland Qatar opent op 20 november het toernooi tegen Ecuador in het Al Bayt Stadium in Al Khor. Regerend kampioen Frankrijk begint hun campagne met een clash tegen Australië in het Al Janoub Stadium. Eeuwigdurende favorieten Brazilië nemen het op tegen Servië in Lusail, terwijl Duitsland en Spanje – die elkaar op 27 november zullen ontmoeten in een langverwachte Groep E-wedstrijd – aftrappen tegen respectievelijk Japan en Costa Rica.

Sinds de eerste FIFA World Cup in 1930 hebben slechts 12 nationale teams een WK-finale bereikt, en slechts acht daarvan hebben de trofee in de wacht gesleept – allemaal van de voetbalgrootmachten van Europa en Zuid-Amerika. Europese landen hebben drie van de laatste vier finales betwist.

In totaal worden er 64 wedstrijden gespeeld op acht locaties gedurende vier weken, met de finale op 18 december in het Lusail Iconic Stadium.

Loting finale FIFA Wereldbeker 2022:

Groep A: Qatar, Ecuador, Nederland, Senegal
Groep B: Engeland, Iran, VS, Wales
Groep C: Argentinië, Saoedi-Arabië, Mexico, Polen
Groep D: Frankrijk, Australië, Denemarken, Tunesië
Groep E: Spanje, Costa Rica, Duitsland, Japan
Groep F: België, Canada, Marokko, Kroatië
Groep G: Brazilië, Servië, Zwitserland, Kameroen
Groep H: Portugal, Ghana, Uruguay, Zuid-Korea

error: Kopiëren mag niet!