Onduidelijkheden over het e-learning proces in Suriname

Tijdens de Covid-19 pandemie werd e-learning (online leren) in Suriname geïntroduceerd. Als gevolg van de pandemie werd vanuit het ministerie van Volksgezondheid geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Hierdoor was het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur genoodzaakt om onderwijs aan te bieden, zodat leerlingen vanuit hun huis konden leren. 

De kinderen moesten zelfstandig thuis werken, met de leermiddelen die zij via de school hadden gekregen met instructies en opdrachten van de leerkracht. In sommige gevallen maakte de leerkracht gebruik van WhatsApp en waar dat mogelijk was werden de lessen online via Zoom verzorgd. Het ministerie had in 2021 zes smart televisies aangeschaft voor leerlingen in het binnenland, omdat zij thuis de mogelijkheid tot afstandsonderwijs niet hadden. 

Online onderwijs had niet op alle scholen gewerkt

Online onderwijs heeft niet op alle scholen gewerkt. Op de middelbare school had het wel gewerkt, maar op de basis- en VOJ-scholen ging dat echter wat stroef. Verschillende factoren, zoals internet, hadden een rol hierbij gespeeld. Ook kwam erbij kijken dat sommige leerkrachten niet eens met een smartphone, laptop of computer wisten om te gaan. Er zou door het ministerie naar mogelijkheden gekeken worden om het online onderwijs in Suriname te vergemakkelijken. 

Niet bekend of het ministerie nog bezig is met e-learning

In juli 2021 gingen de schooldeuren weer open. De leerkrachten en leerlingen moesten zich echter wel aan de Covid-maatregelen blijven houden. Vanaf februari 2022 mochten de scholen weer volledig opengaan. Tot dusver is er geen informatie meer gegeven over de stand van zaken met betrekking tot e-learning in Suriname. Het is niet bekend of het ministerie nog steeds bezig is hiermee.

De redactie van Dagblad Suriname heeft meerdere malen getracht, om informatie hierover in te winnen bij het ministerie, maar heeft vooralsnog geen reactie ontvangen.

SK

error: Kopiëren mag niet!