Man mogelijk vanwege diefstal kaas in een supermarkt gedood

De politie van Geyersvlijt kreeg vrijdagochtend 23 september omstreeks. een uur melding, dat er een lijk van een man langs de weg van Maretraite was aangetroffen. Ter plaatse troffen agenten het lijk aan met verwondingen aan armen en hoofd. Ook werd tie-wrap in de directe omgeving aangetroffen, zo meldt het Korps Politie Suriname.

De zaak werd overgenomen door Kapitale Delicten. Het onderzoek van de rechercheurs leverde een anonieme getuige op die bruikbare informatie doorgaf. Uit het voorlopig politieonderzoek is komen vast te staan, dat het slachtoffer in een supermarkt op de grond lag en met plakband en tie-wrap was vastgebonden door een man. Vervolgens werd hij door een Chinese man geslagen en weggesleept. 

De Chinees meldde zich later bij de afdeling Kapitale Delicten na te zijn ontboden. Hij verklaarde, dat het slachtoffer kaas bij hem had gestolen en dat hij hem had vastgepakt en buiten de supermarkt gezet.

Hij ontkent de man te hebben vermoord of iets af te weten van de dood van hem. 

Het slachtoffer is een man van creoolse komaf, wiens personalia nog niet is achterhaald.

Hangende het onderzoek is de Chinees aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De politie dankt in haar persbericht de anonieme getuige voor het helpen brengen van klaarheid in deze zaak die verder wordt onderzocht door de afdeling Kapitale Delicten.

error: Kopiëren mag niet!