Meelschaarste duurt nog enkele dagen

De schaarste aan meel duurt nog enkele dagen. Een spoedbestelling van een lading meel uit Trinidad, die eerder deze week moest zijn aangekomen, is met enkele dagen verlaat vanwege de storm in de regio. Een lading uit Guyana werd woensdag 21 september verwacht. Uit die lading moeten de grote bakkerijen worden voorzien voor het bakken van brood. 

Het reguliere graanschip van meelproducent en –leverancier De Molen N.V wordt het aankomend weekend verwacht. In de reguliere meelimport is enkele weken vertraging opgetreden, omdat De Molen N.V niet tijdig over valuta kon beschikken voor het doen van de betaling aan de buitenlandse graanleverancier. De benodigde deviezen heeft ze tegen een hogere koers kunnen betrekken. 

Een verhoging van de meelprijs is onvermijdelijk. De Molen-directeur Julio Bhikharie zegt dat zijn bedrijf via de valuta-interventie van de overheid de komende maanden verzekerd is van de nodige deviezen voor de import van graan ten behoeve van de meelproductie.

De verwachting is dat de meelvoorziening aan bakkerijen volgende week zal zijn genormaliseerd. 

SS

error: Kopiëren mag niet!