ECD-controles ressort Latour en Helena Christinaweg

De onderzoeksambtenaren van de Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (kortweg EZ) hebben tijdens hun reguliere controlewerkzaamheden weer overtredingen geconstateerd in winkels, zo meldt het ministerie donderdag 22 september in een persbericht. 

Aan de Helena Christinaweg zijn verschillende winkels gecontroleerd in de periode 9 tot en met 15 september. Bij de ondernemingen zijn niet geijkte weegschalen aangetroffen, die alsnog in orde gemaakt moeten worden. Ook zijn er geen inkoopbonnen aangetroffen bij de winkeliers en zijn prijzen terstond teruggedraaid volgens de prijslijst. 

De klachten unit van het ministerie van EZ had een klacht ontvangen dat een winkelier water in voorverpakte suiker had gezet. Uit onderzoek van de ECD  is gebleken dat deze klacht niet op waarheid berust. Op verschillende goederen zoals gasbom, kippenbout en gascilinders ontbrak de prijsaanduiding. Ook op diverse dranken in de koelkasten waren geen prijzen vermeld. De goederen moesten terstond onder toezicht van de ECD worden voorzien van de prijs. 

In het ressort Latour zijn ook verschillende winkels gecontroleerd. Er is prijsopdrijving geconstateerd op Nutrilon 2 en thee van het merk Breakfast thee. De prijzen zijn meteen teruggedraaid volgens prijslijst. Het ministerie doet een oproep aan de winkeliers om zich te houden aan de regels. 

Consumenten kunnen hun klachten indienen via:
+5978530915 (WhatsApp)
1940 (verkort nummer)
[email protected]

(Foto: ter illustratie)

error: Kopiëren mag niet!