Automobilist (58) met 19 jaar verlopen rijbewijs rijdt bromfietser aan op Martin Luther Kingweg

De 58-jarige automobilist E.H. was donderdag 15 september de veroorzaker geweest van een aanrijding met een bromfiets op de Martin Luther Kingweg ter hoogte van een supermarkt.

De politie van het bureau Livorno kreeg een melding van de desbetreffende aanrijding en ging ter plaatse voor onderzoek. Bij aankomst bleek, dat het slachtoffer R.H. met zijn bromfiets over het rijwielpad langs de Martin Luther Kingweg reed, in de richting van de Latourweg. De automobilist E.H., die voor een supermarkt stond geparkeerd en weer wilde deelnemen aan het verkeer, heeft daarbij verzuimd voorrang te verlenen aan het recht doorgaand verkeer, in deze de bromfietser met als gevolg de aanrijding. 

De bromfietser liep schaafwonden op en verkeert buiten levensgevaar. Hij werd voor medische behandeling verwezen naar een arts.

Bij navraag naar de bescheiden van het voertuig alsook het rijbewijs, overhandigde de automobilist een Surinaams rijbewijs aan de politie, dat reeds 19 jaren vervallen bleek te zijn. Op grond van de gewijzigde Rijwet 1971, artikel 7 lid 1 onder 3, werd de bestuurder terstond aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Zowel de auto als de bromfiets zijn ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is E.H., die als veroorzaker is aangemerkt, na te zijn verhoord heengezonden. Het vervallen Surinaams rijbewijs is hangende het onderzoek in beslag genomen en ter beschikking gesteld van de procureur-generaal.

error: Kopiëren mag niet!