Wisselkoers duikt omlaag

De wisselkoers maakte dinsdag 20 september na iets langer dan een maand van dagelijkse stijgingen voor het eerst een duik omlaag. De Centrale Bank van Suriname noteerde gisteren aan het eind van de dag SRD 27,64 voor de US dollar. Vorige week vrijdag lag de koers op SRD 28,15.

Ook de Euro dook gisteren omlaag, van SRD 27,03 naar SRD 26,44. De daling van de koers lijkt het gevolg te zijn van de serie maatregelen die eerder door de regering waren aangekondigd en gisteren in uitvoering zijn gebracht. 

Vanaf gisteren zijn de eerste interventievaluta’s van de regering via de VCB-bank beschikbaar gesteld aan importeurs van levensmiddelen, medicamenten en brandstof.

De 35% retentieregeling bij export begint deze week zijn beslag te vinden en banken zijn ook begonnen om geleidelijk aan valuta voor verkoop aan te bieden. Van de zijde van de cambio’s lijkt men voorlopig de kat uit de boom te kijken. Gisteren werden er nauwelijks valuta verkocht. Men kocht wel op tegen de koers die de Centrale Bank van Suriname op dat moment noteerde.

SS 

error: Kopiëren mag niet!