Schoonmaakwerkzaamheden in Para van 20 tot 30 september

Het was zaterdag 17 september ‘World Cleanup Day’. In het kader hiervan zijn schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd nabij het centrum van Paranam bij het kruispunt van de Martin Luther Kingweg (Highway). Het districtscommissariaat van Para heeft ook dit jaar, onder aanvoering van Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur), de schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd.

Op deze dag werden burgers, overheden en bedrijven gemotiveerd en opgeroepen gedurende het hele jaar de verantwoordelijkheid op zich te nemen hun directe omgeving schoon en vrij te houden van zwerfafval. Zo schrijft het districtscommissariaat.

Project ‘Para Centra moet schoon’

Aan de districtscommissaris van Para, Marlene Joden, werd gevraagd hoe de mensen in Para nog meer bewust gemaakt kunnen worden om hun directe omgeving schoon te houden? Hierop geeft Joden aan, dat er vanaf vandaag, 20 september, een aanvang gemaakt zal worden met het project ‘Para Centra moet schoon’. 

In een eerder gesprek met Dagblad Suriname, zei de initiatiefnemer van dit project, Maranzo Alexander, dat zij met dit project hopen de bevolking bewust te maken van het belang van een schone leefomgeving en ze te stimuleren om het gebied ook daadwerkelijk schoon te houden. Volgens Alexander dient het district als visitekaart van het land. “Als het district Para schoon is maken wij de eerste ervaring met het land prettiger voor bezoekers”, zei Alexander.

Het districtscommissariaat van Para heeft reeds enkele dagen geleden een oproep in vier verschillende talen op haar Facebookpagina geplaatst, om ondersteuning te vragen vanuit de samenleving voor dit schoonmaakproject. De schoonmaakwerkzaamheden zullen tot 30 september plaatsvinden.

SK

error: Kopiëren mag niet!