Paul Somohardjo: “PL-ABOP Combinatie zal groot geheel vormen bij volgende verkiezing”

Door de Pertjajah Luhur werd zondag 18 september in het district Nickerie een sportdag gehouden om te fundraisen voor minder draagkrachtigen die schoolspullen aan moeten schaffen.

Schoolspullen zijn onbetaalbaar

Vanwege het feit dat de prijzen van schoolspullen zo duur zijn geworden, had de PL in het district Nickerie de sportdag georganiseerd. Het was de bedoeling om met de opbrengsten tenminste driehonderd kinderen die komen uit hele minder daadkrachtige families in het district te voorzien van een tas met de nodige schoolspullen. 

(Bron foto’s: Actionnieuws Suriname)

Partijvoorzitter Paul Somohardjo gaf aan, dat de voorbereidingen er nogal wat heftig aan toe zijn gegaan, maar dat het ondanks toch wel goed is verlopen. Er werd uit eerdere fundraising activiteiten een deel als voorschot genomen om 100 schooltassen met inhoud uit te reiken terwijl de tweehonderd andere kinderen de inhoud van de tassen kregen en een bon voor de PL-buurtwinkel voor hun tas. De voorzitter gaf aan, dat dit zo is gegaan vanwege de torenhoge prijzen van de schoolspullen. Hij zei ook, dat hij hoopt dat andere politieke organisaties en religieuze organisaties het initiatief nemen om net als zijn partij ook de minder draagkrachtigen tegemoet te komen.

PL-ABOP werken de komende verkiezing weer samen

Ook ging de voorzitter van de PL in op de samenwerking met de ABOP die bevestigd is bij een massameeting van de ABOP in Commewijne. De voorzitter geeft aan, dat ABOP-leider Ronnie Brunswijk meer dan zijn broer is en dat dit ook al gebleken is. Hij zegt dat niemand aan hem komt als Brunswijk in de buurt is, anders is het een probleem. De relatie tussen hem en Brunswijk is al jarenlang goed en zal precies op die wijze door blijven gaan, aldus voorzitter Somohardjo. 

Hij deelde verder mee, dat hij blij is dat de voorzitter van de ABOP het zelf heeft gezegd dat de samenwerking bij de volgende verkiezing vaststaat. Zo vertelt hij erbij, dat hij de hoop uitspreekt dat de twee partijen een groter geheel zullen gaan vormen.

“Er komt ook een grote massameeting waarbij duidelijk gemaakt zal worden aan de Nickeriaanse gemeenschap dat de PL-ABOP combinatie 1 geheel zullen vormen”, zei Somohardjo. Verder zei hij, dat het niet de bedoeling is dat ze gaan vissen in andermans vijver, maar dat ze op eigen kracht hun eigen leden zullen proberen te bereiken om hun doelen te bereiken. Dat de VHP nu de grootste partij is ziet Somohardjo niet als een grote uitdaging, omdat er in de politiek volgens hem altijd een eb en vloed seizoen is. Hij gaat ervan uit, dat het altijd kan veranderen en dat is ook de hoop die de twee voorzitters hebben. 

Somohardjo feliciteert vicepresident Ronnie Brunswijk met de mededeling, dat de koers voor dinsdag omlaag moet, omdat volgens Somohardjo de bevolking niet mag leiden onder de maatregelen van het IMF. Er dient aldus Somohardjo concreet bekeken te worden wat het best zal werken voor de hele samenleving.

GW

error: Kopiëren mag niet!